isä Wallu

Walk On Jed  "Wallu" vallregissä "KLIK!"
Wallu SPKY:n jalostusuroslistalla "KLIK!"

Faktoja:
WALK ON JED
syntymäaika: 26.8.2008
koko: n.58cm, 21kg
väri: tricolour
terveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät OK, dna-testattu CEA normal
tulokset: SPKY:n perusrata lampailla, agility Maxi 3 (2xagi-sert ja 2xhyppy-sert)
Wallu on lypsykarjatilan työkoira!
Aiemmin isänä kahdessa pentueessa Lekebergas Siprin kanssa. Tähän mennessä terveystutkitut pennut ovat olleet kaikki terveitä :)
omistaja ja ohjaaja: Pirjo Heikura
Wallusta Pirjon sanoin:

Wallu on...
kookas mutta älyttömän elastinen ja notkea. Omaa huikean hyppytyylin, eli mulkerokäännökset sujuvat ... ja vielä vauhdilla!

Lukee ohjaajaa kuin avointa kirjaa. Eli jos sormi tai katse vähän väärään suuntaan, ni sinne meni! Eli irtoaa ja lukee rataa (agilityssä siis) hyvin, mutta Wallun kanssa on ihana tehdä hommia, koska ei huuda/hauku mennessään, keskittyy tekemiseen ja tekee jutut huolella (eli rimat pysy vaikka ite vähän sähläisitkin)...On ollut ihan pienestä pennusta lähtien "minä työkoira, muut hupikoiria" asenteen omaava, joka on nyt oppinut vähän hölläämään pipoa.. eli ottaa työt tai muutkin tehtävät tosissaan ja haluaa tehdä hommat hyvin loppuun. Onnellisimmillaan kun "tekemistä " olisi tarpeeksi, olisipahan se vaikka niitä vihellyskäskyjen opettelua lenkin puitteissa. Muttei kuitenkaan vedä pulttia laiskoista päivistä, eli osaa rentoutuakkin.On uros. Eli opit menee perille, mut joissakin asioissa tarttee antaa vähän aikaa, ennenkuin hommat pelaa... Kuitenkin kun aloitimme kisaamisen agilityssä kisaiän tullessa täyteen kevättalvella (maalis-huhtikuun vaihde) noustiin kolmosiin ennenkuin Wallu oli täyttänyt 2v... Eli nopeasti noustiin, näin tämänseutukunnan mittapuulla ajateltuna.

Rakastaa lapsia ja ihmisiä yli kaiken, joskus pikkaisen rasittavuuteenkin asti. Tulee juttuun erilaisten koirien kanssa, uroksien sekä narttujen. On kuitenkin selkeästi enemmän "naistenkoira" kuin "miesten" tai noh... se on varmaan siks kun se on minun...


Mut jos töitä tarttee tehdä lähtee kenenkä vain mukaan, ei ehkä tee ihan "täpöllä" hommia vieraille, mut hommat hoitaa kuitenkin ja tekee mm. "herrasmiesaksaa" jos vieras ohjaaja ;D Osaa käyttää näin nautakoirana hampaitaan tarvittaessa, eikä säikähdä kolhuista, vaan hommat hoidetaan loppuun.Palkkautuu hyvin joko namilla tai sit lelulla. "kuolleeseen" leluun ei ole niin hanakka ottamaan kiinni, sitä en viljellyt "pentuna" niin se on pitänyt opetella näin jälkikäteen, eli onnistuu tätä nykyä. Mahdottoman hyvä taistelija ilman jäljelle jäävää agrea, eli kun sanotaan irti, antaa irti eikä yritä napata enää lelua itselle.

Jos mulla olis enemmän aikaa ja parempi kunto niin tietäsin, et Wallusta tulis hyvä vetohiihdossa. Koiruus hinaa hihnassakin ihan julmetusti (sen kirouksen peruja, et maallahan ei hihnoja tartte ;/ ) ja vetohiihtoa/ potkurivetohommia oon tehny sen verran, et intoa löytyy... ja voimaa!

Joistakin äänistä ei tykkää ja aseista ei tykkää mut tekemistä ei ole lopettanut vaikka paukkuja on kuulunutkin. Jos on ollu "vapaalla" niin enintään hakeutuu rauhallisempaan paikkaan , mut tulee kun kutsun ja rupeaa hommiin ihan normisti. On kuitenkin, jos verrataan esimerkiksi Lennuun, paljon sellainen "ohjaaja"/"ohjaajanmieliala" herkempi koira, eli reagoi herkemmin mm. jos ohjaajalta käämit palaa tms. Ei siis siinä tilanteessa lähde soveltamaan omia tai pois, kysyy lähinnä tyyliin " et kerro nyt mitä pitää tehdä, ni mie yritän toteuttaa"...