Emä Jallis

Jallis Vallregissä "KLIK!"
Faktoja:
CMM'S JADE
syntymäaika: 21.10.2008
koko: n.50cm,16kg
väri: mustavalkoinen, lyhyt karva
terveys: lonkat B/C, kyynärät 0/0 silmät OK
tulokset: SPKY:n perusrata, SKL:n PPR1 ja PAIM 1, Gk Vallh Pr,  tokossa kilpailee voittajaluokassa
omistaja ja ohjaaja: Tanja Vahtera


Jallis on...
Intensiivinen, vauhdikas, ketterä ja nokkela, mitä ikinä onkaan tekemässä. Jallis elää työnteolle ja jos se saisi itse päättää, se asuisi lammaslaitumella. (Mitä nyt kävisi välillä nukkumassa mukavasti sängyssä ja vinguttamassa kumikanaa...!)


Jallis on aina valmis hommiin. Se on erittäin kontaktinhakuinen koira, joka rakastaa olla huomion keskipisteenä ja on valmis tekemään mitä tahansa sen eteen :) Seuraaminen on sen intohimo, sitä se haluaisi tehdä metsälenkeilläkin. Tokossa se palkkautuu tekemisestä ja ruutu ym. vauhtiliikkeet saa sen sfääreihin.

  
Kuva: Sirpa SaariPaimentaessa Jalliksen suurin ongelma ja hidaste on ollut sen ohjaaja, eli minä ;) Jallis syttyi lampaille 11vko:n iässä, ja sen jälkeen se ei ole laitumella muuta ajatellut. Se on tyylikäs paimen, jolla on hyvä lampaita stressaamaton tyyli ajaa, ja laajat, puhtaat flänkit. Ongelmia (ohjaajan lisäksi) on ollut vahvan silmänkäytön kanssa, sekä siinä, että Jallis lähtee mieluusti "lentoon", sillä alkaa aika-ajoin Batmanviitta lepattamaan turhan lujaa. Jalliksella on hyvä eläintenlukutaito ja se pitää hyvin lauman koossa.


Hyvien neuvojen myötä ollaan viime kaudella kehitytty iso harppaus eteenpäin, ja tavoitteena onkin ensi kesänä päästä kokeilemaan isojen tyttöjen juttuja jo kisatantereellakin :)


Arjessa Jallis on helppo koira. Sen voi pitää vapaana lähes missä vain. Se rakastaa juosta ja kiipeillä kivien/kantojen/kaatuneiden puiden ym. päälle ja kaipaa paljon liikuntaa. Sisällä se on rauhallinen, kunhan on aktivoitu tarpeeksi. Puutteellinen liikunta/treenaamattomuus näkyy lähinnä levottomuutena kotona. Leikki-ikä on koko ikä, välillä lelut saa melkoista kyytiä. Jallis rakastaa kaikkia ihmisiä ja on erittäin sosiaalinen toisten koirien kanssa.